Kayısı Çekirdeği Tadı Veren Acı Badem Aromalı Çatlak Kurabiye

Mutfakta 6. Gün

Market raflarında değişik ürünler gördüğümde alıp denemeyi seviyorum. Geçenlerde bu şekilde Dr. Oetker’in Acı Badem Aroması almıştım. Ancak amacım acı badem kurabiyesi yapmak değil normal bir kurabiyenin hamuruna katarsam hoş bir badem tadı verip vermeyeceğini görmekti. Bunun için annemin kendi çatlak kurabiyeleri için kullandığı aşağıdaki tarife bir çay kaşığı acı badem aroması ekledim. Tadı desteklemesi için kurabiyenin içinde de badem kullandım.

Malzemeler:

  • 1 paket teremyağ
  • 5 kaşık pudra şekeri
  • 2 yumurta (birinin beyazı ayrılıp üzerilerine sürülecek)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3.5 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı Dr. Oetker Acı Badem Aroma Verici
  • İçine ve üstüne dilimlenmiş badem

Yapılışı:

Teremyağı, pudra şekerini, 1 çay kaşığı Acı Badem Aromasını, 2 yumurtanın sarısı ile bir yumurtanın beyazını bir kaba koydum ve kaşıkla biraz karıştırdım.

Ardından un, kabartma tozu ve biraz iri doğranmış bademi kaba ekleyip elle kıvamına gelinceye kadar yoğurdum.

Yuvarlak şekiller verip önce demin ayırdığımız yumurta beyazına ardından da doğranmış bademe batırarak tepsiye yerleştirdim. Önceden ısıtılmış fırında, 170 derecede yarım saat pişirdim.

Kurabiyemiz bu şekilde hazır oldu.

Ancak belirtmeliyim ki kurabiye içinde badem parçaları bile olmasına rağmen kayısı çekirdeği tadı verdi. Yapım aşamasında aromanın kapağını açtığımızda da her yeri çok yoğun bir kayısı çekirdeği kokusu kaplamıştı. Hatta bir ara kendi aramızda kokudan dolayı siyanür zehirlenmesi geçirilip geçirilemediğini sorguladık. Piştikten sonra kokunun çıkması için fırın kapağını açık beklettik.

Velhasıl dostlar, bu aromaya bir-iki kez daha şans vermek istiyorum, sonuçta şişenin bitmesine de çok var. Ama eğer kayısı çekirdeği tadını sevmiyorsanız ya da işinize yarayacak olan tat bu değilse bu aromayı tavsiye etmem.

Böylece mutfakta Sütlü Ispanaklı Çorba gibi beklenenden iyi performans gösteren tatlar yanında bizi yanıltan tarifler de olabileceğini görmüş olduk.

Bir sonraki tarifin güzel çıkması dileğimle. ❤️

Kayısı Çekirdeği Tadı Veren Acı Badem Aromalı Çatlak Kurabiye” üzerine 3 yorum

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.