Sıkılınca İzlenecek Filmler Listesi

Bazen sıkılınca sadece sıkılıyorum. Yani aklıma yapacak bir şey gelmiyor ve o modda uzun süre (belki de herkesin yaptığı gibi) Instagram’da takılıyorum. Bu şekilde hem vaktim boşa geçiyor hem de bunalıyorum. Oysaki yapmak istediğim ne çok proje, okumak istediğim ne çok kitap ve denemek istediğim ne çok şey var.

Sıkılmak genel bir problem olduğuna göre “Ah, vaktim olsa da yapsam!” dediklerinizi bir kenara not etmek ve sıkılınca oraya bakarak ilham almak güzel bir fikir olabilir.

Ben de hem kendime hatırlatmak hem de sizlerle paylaşıp yorumlarınızı ve önerilerinizi almak için merak ettiğim filmleri buraya not edeceğim ki, bir akşam sıkılıp film ya da dizi izlemek istediğimde, yarım saati sırf ne izleyeceğimi araştırmakla geçirmeyeyim. Hemen bunlardan birini açıp sıkılmaktan kurtulabileyim.

popcorn couch gif ile ilgili görsel sonucu

İşte liste!

Başlat / Ready Player One

Konu

Ailesini küçük yaşta kaybeden Wade Watts, gerçek dünyanın sıkıntılarından kaçmak için zamanını The Oasis adlı bir oyun evreninde geçirir. Oyunun milyoner kurucusu oyun evreninin içine bir anahtar saklamıştır ve öldüğünde tüm servetini ve oyunun kontrolünü bu anahtarı bulana vadetmektedir. Wade de bu macera dolu hazine avının peşine düşmüştür. Bir süre sonra her şey bir oyun olmaktan çıkıp acımasız bir rekabete dönüşür. Zira şirket hissedarları ve paragöz oyuncular hazineye herkesten önce ulaşabilmek için diğer yarışmacıları saf dışı bırakmak için her şeyi yapmaya hazırdır…

Not: Filmi izledim, kesinlikle izlemenizi öneririm. Görseller ve konu olarak o kadar beğendim ki gösterimdeyken sinemada izlemediğime pişman oldum diyebilirim. Teknoloji bizi nerelere götürecek, ileride ekonomik durumu kötü olanlar normal boyutta evden tiny house’a geçmeyi bırakın o tiny house’ları da üst üste mi koymak zorunda kalacaklar ya da popülasyon mu bunu gerektiriyor, Oasis gibi oyunları internetin kaldırabileceği bir yöntem bulunacak mı ve tüm film boyunca “Polis nerede kaldı?” demenize sebep olan nedir, devletlerin bu teknolojilere ayak uydurmakta geç kalması mı…

Yeni Bir Başlangıç / Jerry Maguire

Şu videodan sonra ilgimi çeken film.

Konu

Jerry Maguire Uluslararası Spor Menajerliği’nin en üst temsilcisi olarak camianın tartışmasız lideridir. Jerry, şirketi için yazdığı ‘Düşündüklerimiz ve Söyleyemediklerimiz’ makalesi yüzünden işten çıkarılır ve her şeye sıfırdan başlamak zorunda kalır.

Not: Filmi izledim ve çok hoşuma gittiğini söyleyemem. Aşkın seyirciye yanlış gösterildiği filmlerden gibi geldi; mesela kadının “stalker” davranışlarının masum gösterilmesi gibi. Ayrıca tek ebeveyn olarak çocuğuna bakmak zorunda olan birinin tüm iş güvencesi ve sigortalarını bırakıp kardeşinin yanına yerleşip aralarında halihazırda hiçbir ilişki olmayan (hatta nişanlısından yeni ayrılmış) ve maaşını verme garantisi de olmayan birinin yanında çalışmak için istifa etmesi kulağa çok mantıklı gelmiyor.

Tatlı Bela / Erin Brockovich

review film erin brockovich

Konu

Erin Brockovich, insana insan gibi davranılmasının en doğrusu olacağını düşünen bir halk kahramanıdır. Kendini dünya üzerinde haksızlığa uğrayan insanların haklarını aramaya ve onlara yardım etmeye adamıştır. Farkındadır ki bu insanlara yardım ederken kendi hayatına da benzer yardımlarda bulunmakta ve daha iyi bir insan olmaktadır. Film, hukuk eğitimi almamış olmasına rağmen, insan sağlığını tehdit eden çok önemli davalarda haklının kazanmasını sağlayan sıradan ama mücadeleci bir kadının öyküsünü anlatıyor.

The Current War / Elektrik Savaşları

the current war ile ilgili görsel sonucu

Konu

The Current War, tarihin en önemli olaylarından biri olan elektrik ampülünün icadını konu ediniyor. Tarihe elektrikte alternatif akımın kullanımına öncülük eden isim olarak geçen George Westinghouse, Tesla’nın desteğini alacaktır. Çünkü Westinghouse’a göre Edison, icadı konusunda ölümcül hatalar yapmıştır. Tesla ve Westinghouse, alternatif akımla ilgili büyük bir bahse girer. Kazanan kişi tarihin akışını değiştirecektir…

Not: İzledim, beğendim, hatta Instagram‘dan sizlere tavsiye bile ettim.

Ocean’s 8

Ocean's 8 - Vikipedi

Oyuncu kadrosuyla dikkat çeken ve Ocean’s serisinden dolayı beklenti oluşturan film.

Konu

Ocean’s serisinde George Clooney’nin canlandırdığı Danny Ocean’ın kız kardeşi olan Debbie Ocean, beş yıllık bir hapsin ardından serbest kalmıştır. Ancak planı özgürlüğünü kazandığı gibi tatile gitmek ya da sakin bir hayata geçiş yapmak değildir. Debbie hemen yeni bir soygun planına girişir. Yıldızlar yağmurunun yaşandığı Met Galası’nı hedef alan Debbie, soygun için Lou, Nine Ball, Amita, Constance, Rose, Daphne Kluger ve Tammy’den oluşan mükemmel bir kadroyu toplar ve sekiz kişilik bu usta hırsız grubu, mükemmel soygun için kolları sıvarlar. En önemli hedefleri ise Daphne Kluger’ın boynundaki değerli gerdanlıktır…

Climax Examples and Definition - Literary Devices

Not: Fena değil ama bazı yerlerde mantık hataları var. Bir de bana bir hikaye anlatıcılığı elementi olarak heyecanın en yüksek noktaya ulaştığı yer eksikmiş gibi geldi.

Babam ve Oğlum

İzleyen herkesin ağladığını duyduğum ama hala izlemediğim film.

Konu

Babam ve Oğlum’da, 12 Eylül darbesinin yıktığı hayatlardan birinde yetişmektedir küçük Deniz. Annesini henüz doğmadan önce kaybetmiş, bir gazetede yazar olarak çalışan babası tarafından mütevazi bir evde yetiştirilmiştir. Babası dışında tanıdığı tek bir akrabası bile yoktur. Taki babası Sadık, bir gün Deniz’i şaşırtacak bir haberle gelene kadar… Deniz artık babasıyla birlikte, hiç görmediği dedesinin yanında, küçük bir kasabada yaşayacaktır.
Köye vardıklarında Sadık yıllar önce küstüğü babasını ilk kez görüyordur. Aralarındaki bu küskünlük kolay kolay geçecek cinsten bir durum değildir. Sadık’ın dönüş sebebini anlamlandıramayan aile bir yandan çok mutluyken diğer yandan tedirgindir de. Zamanla Deniz bu hiç görmediği ailesine alışırken ve her şey düzelmeye başlamışken yaşanan bir dram herkesi derinden etkileyecektir.
Son dönem sinemamızın en dokunaklı filmlerinden biri olarak kabul gören Babam ve Oğlum kendi türünde klasikleşmeye aday filmlerden biri.

Maleficent: Mistress of Evil

İlk filmini sinemada izleyip görsel efektleri çok beğendikten sonra merak ettiğim devam filmlerinden.

Konu

Disney’in kötü kahramanlarından olan Malefiz, birkaç yılın ardından geri döndü. Yeni dostlar ve düşmanlarla tanışacak olan Malefiz, o evrenin sihirli yaratıklarıyla birlikte var olanı korumaya çalışacak.

Youkame No Semi / Ağustosböceğinin Sekizinci Günü

Yakın zamanda kitabını okudum ve çok beğendim. Filmini de merak ediyorum.

ağustos böceğinin sekizinci günü ile ilgili görsel sonucu

Konu

Bir kadın, kaçırıp adını değiştirdiği çocukla Japonya’nın çeşitli kentlerini dolaştıktan sonra, tüm varlığını bağışlayarak, bir tür tarikat olan Melekler Evi’ne yerleşir.

Üç yıl sonra, insanları orada alıkoyduklarına ilişkin haberler üzerine yerleştiği evle ilgili bir soruşturma açılınca, oradan kaçar. Ancak yakalanır, hapse atılır ve çocuk da elinden alınarak ailesine teslim edilir.

Kaçırılan çocuk artık genç bir kadındır ve kendisini kaçıranla ilgili bildikleri, onun da sevgilisinden hamile kaldığı, çocuğu aldırmaya zorlandığı ve aldırdıktan sonra bir daha çocuğunun olmadığıdır. Bu genç kızın kendisi de sevgilisinden hamiledir ve bebeğini aldırmayacaktır!

Sizin tavsiyelerinizi de merakla bekliyorum.

Öne çıkan görsel: https://cloud.addictivetips.com/wp-content/uploads/2018/01/Streaming-a-movie-at-home .jpg

Sıkılınca İzlenecek Filmler Listesi” üzerine 5 yorum

  1. Good Will Hunting – Diploması olmayan bir dehanın sevgiyi bulmasını anlatıyor.

    Moneyball – Gerçek bir hikayeden esinlenen bu filmde, sıradışı bir sistemle baseball oyununda başarıya ulaşan bir menajerin sırlarını ortaya döküyor.

    Liked by 1 kişi

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.