Neden Leiden’dan Kabul Alan Herkes Şartlı Kabul Almaya Mahkumdur? | Hollanda Yüksek Lisans Başvurusu

Kendi başvurularım ve gelen kabulüm sırasında dikkatimi çektiği için sizinle de paylaşmak istedim.

Yurtdışında yüksek lisansa başvuran öğrencilerin hayali planlamalarını daha kolay yapabilmek için koşulsuz kabul yani “unconditional offer” almaktır. Ancak her ne kadar online başvurunuz sırasında orijinal belgelerinizin taranmış halini sisteme yükleseniz de Dutch üniversiteleri bunların aslı gibidir damgalı versiyonlarını okullarına postayla göndermenizi istiyor.

Bu yüzden şartsız kabul almayı beklerken şartlı kabul alarak şaşırmanız mümkün.

Non-Dutch diplomas

Copies of academic records must be certified as genuine (i.e. bearing an original stamp and signature) by the registrar of your institution or the head of your department. They must be sent in a sealed institution envelope to Leiden University, either by you or directly by the institution. If you cannot arrange certification in this way, please instead submit officially legalised or apostilled documents – see the Dutch Government information on legalising documents and select your preferred language at the bottom of the page.

Kabul mektubumdan alıntıdır.

Bu durumda öğrenci işlerinden diplomanızın aslı gibidirini yaptırıp okul mühürlü bir zarfa koydurup normal yurt dışı kargosuna verebilirsiniz. Daha hızlı gitmesini istiyorsanız ek ücret verebilirsiniz ama ben vaktim olduğu için normal hızda göndermiştim. Bir ay- bir ay on gün civarında okulun eline geçmişti. Yani vaktiniz varsa hızlı postaya vermeyebilirsiniz.

Ayrıca Hollanda’nın en azından kabul aldıktan sonra bu belgeleri istemesi güzel. Çünkü Almanya’da yüksek lisansa başvuracaksınız tüm bunları ve daha fazlasını Almanca’ya çevirtip okullara dahi başvurmadan önce göndermeniz gerekiyor.

Bu arada Hollanda üniversitelerine başvurmadan önce buradan kayıt yaptırmanız gerek: https://www.studielink.nl/

Çoğu üniversite ayrıca başvuru için ücret talep ediyor.

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.