7. ve Son Durak | İdare Mahkemeleri

Uzun bir beş buçuk aydan sonra sıra en sonunda İdare Mahkemelerine geldi. Artık İdare Mahkemesindeki 15 günlük stajdan sonra ikinci altı ayınıza geçebileceksiniz.

finally gif ile ilgili görsel sonucu

Staj değişiminin nasıl yapıldığına gelecek olursak.

Öncelikle İcra Mahkemesinde stajınızı başlattığınız gün bir ay sonra hangi güne denk geliyorsa o gün değişim gününüz oluyor, eğer haftasonuna denk gelirse de ilk Pazartesi. Yani stajınızı 10 Aralık’ta başlattıysanız 10 Ocak değişim gününüz, 9 Ocak ise İcra Mahkemesinde atacağınız son imzanın günü. Son imzanızı attıktan sonra ertesi gün saat 10.30’dan sonra Sıhhiye Adliyesine gidip değişim gününüz olduğunu söylüyorsunuz.

Şimdiye kadarki tüm staj değişimlerinden farklı olarak bu sefer Sıhhiye’de yeni staj mahkemenizi söylemeyip sadece kimliğinizi ibraz edip imza atmanızı istiyorlar. Yeni staj mahkemenizi gittiğiniz yerde öğreneceksiniz.

ODTÜ Metro

Bu arada Merkez Adliye’den İdare Mahkemelerine kalkan servis yok o yüzden toplu taşımayla gidecekseniz ya otobüse (339-5, 511-5, 512-5, 530-5, 532-5) ya da metroya binip ODTÜ durağında inerek kalan yolu yürüyeceksiniz. Kendi adına konuşmak gerekirse en az 10.000 adım attığım bir gün olmuştu.

Ankara İdare ve Vergi Mahkemeleri

İdare Mahkemesine vardığınızda giriş katındaki mutemetlikte imzanızı atıp hangi mahkemenin size çıktığını öğreniyorsunuz (Vergi Mahkemeleri de çıkabiliyor), imza çizelgenizi de orada veriyorlar. Kimlik bırakıp yukarı çıkıyorsunuz. Kalemde ne yapmanız gerektiğini öğrendikten sonra imzanızı atmanızla son mahkeme stajınız da başlamış oluyor.

Uzun ve meşakkatli bir sürecin sonunda tünelin ucundaki ışık göründü!

7. ve Son Durak | İdare Mahkemeleri” üzerine 2 yorum

Yorum bırakın

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.